2022-04-11 12:34:08• hírek • Bede Emőke

A háború kitörése óta több mint 230-an kértek menedékjogot Szatmár megyében

Az orosz-ukrán háború kitörése óta Szatmár megyében 235 menekültjogi kérelmet nyújtottak be Szatmár megyében – tájékoztatta híroldalunkat a határrendészet.

Mint legfrissebb, hétfői közleményükben írják, 94 kérelmet olyan ukrán állampolgárok nyújtottak be, akik legálisan, a határátkelőkön át érkeztek Romániába, a többi 141-et pedig olyanok, akik a zöldhatáron át menekültek el a háború viszontagságai elől.


Az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió kezdetétől egyébként 4342 ukrán állampolgár fordult menedékkérelemmel a román hatóságokhoz.


A hétvégén 12-en érkeztek a zöldhatáron keresztül


A határrendészet tájékoztatása szerint április 9-én, szombaton 15 óra 30 perc körül az avasfelsőfalui egyenruhások Komorzán közelében, az országhatártól mindössze 2 kilométernyire öt ukrán állampolgárra bukkantak. Mint kiderült, a 24 és 54 év közötti személyek a zöldhatáron át menekültek el Ukrajnából. Egy nappal később, vasárnap 16 óra körül újabb csoportba futottak bele az avasfelsőfalui határrendészek. Ez alkalommal Bikszád közelében, a határtól megközelítőleg 1000 méternyire tűnt fel hét, 19 és 38 év közötti férfi, mindannyian ukrán állampolgárok.


Mivel mind a 12 személy szerette volna kérelmezni a menekültstátust, ezért a hatóságok elindították az ehhez szükséges procedúrát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: